Oyun Terapisi Nedir?
Oyun terapisi nedir? Oyun terapisi, çocuklarda ve yetişkinlerde depresyon, anksiyete ve diğer zihinsel sağlık sorunları gibi sorunları ele almak için oyunu kullanan bir psikoterapi şeklidir. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre oyun terapisi, insanların duygularını keşfetmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.
Çocuklar, davranış sorunları veya öğrenme güçlüğü gibi sorunları olduğunda bir doktor veya başka bir tıp uzmanı tarafından bir oyun terapistine yönlendirilebilir. Oyun terapistleri ayrıca genellikle bir kayıp için yas tutan veya travma ile uğraşan çocukları görür.
Oyun terapistleri, insanların oyuncaklarla, oyunlarla oynayarak ve resim çizerek sorunları çözmelerine yardımcı olur. Ayrıca danışanları neyle oynadıkları hakkında konuşmaya teşvik ederler, böylece bu konuda nasıl hissettiklerini inceleyebilirler.
Oyun Terapisinin Amacı Nedir?
Oyun terapisinin amacı, insanların duygularını daha net ifade etmelerine ve çatışmaları sağlıklı yollarla çözmelerine yardımcı olmaktır. Oyun terapisi, çocukların düşüncelerini ve duygularını ifade etmelerine yardımcı olmak için oyun ve hayal gücünü kullanan bir konuşma terapisidir. Tüm çocukların oyun yoluyla iyileşme, öğrenme ve gelişme yeteneğine sahip olduğu inancına dayanır.
Oyun terapisi, doğumdan 18 yaşına kadar olan çocuklarda kullanılır. Öğrenme güçlükleri, davranış sorunları veya duygusal sorunlar dahil olmak üzere çok çeşitli sorunlarla mücadele eden çocuklar için yararlı olabilir. Terapist, çocuğu, duyguları nedeniyle olumsuz yargılanmayacaklarını veya cezalandırılmayacaklarını bildikleri güvenli bir alanda, istedikleri her şey hakkında konuşmaya teşvik edecektir.
Terapist daha sonra bu bilgiyi çocuğun duygularını günlük yaşamda daha etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olmak için kullanacaktır. Oyun terapisi nedir? Oyun terapisi, danışanların duygularını açmalarına ve tartışmalarına yardımcı olmak için oyun ve oyunları kullanan bir psikoterapi şeklidir. Oyun terapistleri, çocukların oyun oynarken genellikle daha dürüst olduklarına ve konuştuklarından daha az yalan söylediklerine inanırlar.
Oyun Terapisi Hangi Durumlarda Kullanılır?
Oyun terapisi en sık davranış sorunları olan, travma veya istismara maruz kalan ve gelişimsel gecikmeleri veya öğrenme güçlüğü olan çocuklarda kullanılır. Ayrıca depresyon veya anksiyeteden muzdarip yetişkinlere de yardımcı olabilir. Oyun terapisi danışanın ihtiyaçlarına göre bireysel veya grup halinde yapılabilir. Amaç, çocukların kendilerini güvende ve rahat hissetmeleri ve böylece terapist veya diğer grup üyelerinden yargılanma veya eleştiri korkusu olmadan kendilerini özgürce ifade edebilmeleridir.
Bir yanıt yazın