Psikolog önerisi konusunda detaylı bir araştırma yapmak her zaman gereklidir. Psikologlar insan davranışı, duygular ve zihinsel süreçler konusunda uzmandır. Duygularınızı anlamanıza yardımcı olabilir ve onlarla başa çıkmanız için size teknikler sağlayabilirler. Psikologlar dikkatle dinlemek, sorular sormak ve söylenenleri hastalarının bakış açısından değerlendirmek üzere eğitilmiştir.
Psikologlar genellikle bilişsel davranışçı terapi dahil olmak üzere çeşitli terapötik yaklaşımları uygulamalarına entegre eder. Bu tarz terapiler, olumsuz duygu, tutum, inanç ve davranışlara yol açan çarpık düşünce kalıplarını belirleyerek olumsuz düşünce ve davranışları değiştirmeye odaklanır. Amaç, danışanların yaşamlarındaki sorunlarla daha etkili başa çıkma yolları geliştirmelerine yardımcı olmaktır.
Psikolog Önerilerinde Dikkat Edilecekler
Psikolog önerilerinde dikkat edilecek en temel husus; psikologlarla iletişim kurarken rahat olmanızdır. Duygularınız ve endişeleriniz hakkında konuşmaktan korkmayın. Utanmış veya utanmış hissedebilirsiniz, ancak psikoloğa karşı dürüst olmanız önemlidir. Bu aşamada kendinizi ne kadar rahat hissederseniz; duygu ve düşüncelerinizi de o kadar isabetli bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu da terapi konusunda istediğiniz etkiyi elde etmenizi mümkün kılar.
Psikolojik olarak bir danışmanlığa ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız; psikolog tercihine dikkat etmek durumundasınız. Bazı insanlar kendi başlarına veya aile ve arkadaşlarının yardımıyla sorunlarını çözmeye çalışırlar. Ancak işe yaramazsa, o zaman bir psikologdan profesyonel tedavi almanın zamanı gelmiştir. Bu aşamada mutlaka psikolog tercihine dikkat ediyor olmanız şarttır.
Terapist Tercihlerinde Dikkat Edilecekler Nelerdir?
Terapist tercihinde ilk adım, terapistinizle bir randevu ayarlamaktır. Her haftanın ne kadar zaman alacağının farkında olmalısınız. Bu, terapi seanslarınızın diğer yükümlülükler veya sorumluluklar tarafından kesintiye uğramaması için programınızı buna göre planlamanıza yardımcı olacaktır.
Terapistinizle bir randevu ayarladıktan sonra, her seans için zamanında gelmeniz önemlidir – ilk kez terapiye gitme konusunda endişeli hissediyor olsanız bile! Terapiye geç gelmek, ileride her iki taraf için de gelecekteki randevuları planlamak daha zor hale geldiğinden sorunlar yaratabilir.
İlk terapi seansınıza geldiğinizde, buranın terapistiniz dışında ilgili hiç kimsenin yargısı olmadan istediğiniz her şey hakkında konuşabileceğiniz bir yer olduğunu unutmayın! Psikoterapi, duygularınızı, düşüncelerinizi veya davranışlarınızı değiştirmenize izin veren bir tedavi şeklidir. Aynı zamanda “konuşma terapisi” olarak da bilinir. Psikoterapi, stresi yönetmenize, olumlu ilişkiler kurmanıza, hastalık ve travma ile başa çıkmanıza veya zihinsel sağlığınızı etkileyebilecek diğer sorunları çözmenize yardımcı olabilir.
Bir yanıt yazın