Psikolojisi Bozuk Çocuğun Belirtileri Nelerdir?
Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri nelerdir? Psikolojik bozukluğu olan bir çocuk arkadaş edinmekte zorlanabilir ve başkalarıyla etkileşim kurmakta zorlanabilir. Aşırı endişeli, korkulu, depresif, içine kapanık veya kızgın olabilir. Çocuk konsantre olmakta, dikkat etmekte veya ayrıntıları hatırlamakta zorluk çekebilir. Çocuk ayrıca duygularını ve dürtülerini kontrol etmekte zorluk çekebilir.
- Depresyon
- Duygusal Düzenleme
- Anksiyete Bozuklukları
- Dikkat ve Konsantrasyon ile İlgili Sorunlar
Depresyon
Depresyon, çocuklar ve ergenler arasında en yaygın psikolojik bozukluklardan biridir ve herhangi bir zamanda 6 ila 12 yaş arasındaki çocukların yüzde 9’unu etkiler. Çocuklarda depresyon, yetişkinleri etkileyen depresyon türünden farklıdır, çünkü her zaman değildir.
Duygusal Düzenleme
Güçlü duygularla uygun bir şekilde başa çıkma yeteneği duygusal düzenleme olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, kaygılı bir çocuk küçük bir hayal kırıklığı karşısında ağlayabilirken, depresif bir çocuk hayattaki küçük sevinçlerle karşılaştığında bile ağlayabilir. Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri söz konusu olduğu zaman duygusal düzenlemede birtakım sorunların yaşanılması karşımıza çıkmaktadır.
Anksiyete Bozuklukları
Anksiyete bozukluğu olan çocuklar çoğu zaman gergin ve endişeli hissederler ve başkalarına önemsiz görünen şeyler için endişelenirler. Kendi yaşlarındaki diğer çocuklara göre daha güvensiz hissetmeye eğilimlidirler ve yeni durumlardan korkma ve mümkünse onlardan kaçınmaya çalışma olasılıkları daha yüksektir. Kaygı bozuklukları arasında ayrılık kaygısı bozukluğu, genel kaygı bozukluğu ve sosyal fobi sayılabilir.
Dikkat ve Konsantrasyon ile İlgili Sorunlar
Okulda dikkatini toplamakta veya kitap okumak veya televizyon izlemek gibi sessiz aktiviteler sırasında hareketsiz oturmakta güçlük çeken bir çocukta dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olabilir. Büyün bu bilgiler ışığında psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı belirtilerin çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz.
Psikolojik bozukluğu olan bir çocuk çok çeşitli semptomlara sahip olabilir. Bazı çocuklar duygusal ve davranışsal sorunların belirtilerini gösterirken, diğerleri okul ödevlerinde sorun yaşayabilir veya yıkıcı veya yıkıcı davranışlarda bulunabilirler. Bazı durumlarda, bir çocuğun semptomları hafif ve yönetilebilir olacaktır. Diğer durumlarda, semptomlar şiddetli olabilir ve çocuğun gelişimine daha fazla zarar vermemek için tedaviye ihtiyaç duyulabilir.
Bir yanıt yazın