Psikoterapi Nedir, Psikoterapi Türleri Nelerdir?
Psikoterapi Nedir? Psikoterapi, çeşitli tedavi yöntemlerini ifade eden genel bir terimdir. Hem kısa süreli hem de uzun süreli terapileri tanımlamak için kullanılır. Geleneksel olarak psikoterapistler psikoloji veya psikiyatri eğitimi almış ve zihin ile beden arasındaki ilişkiye odaklanmışlardır; bununla birlikte, diğer sağlık uzmanları da giderek daha fazla terapi sunmaktadır.
Psikoterapi Türleri Nelerdir?
Psikoterapi Nedir? Türleri nelerdir? Her biri belirli bir sorunu veya bir dizi sorunu tedavi etmek için tasarlanmış birçok psikoterapi türü vardır. Bazı durumlarda, insanlar yalnızca bir tür terapiye ihtiyaç duyabilir; diğerlerinde, hayatlarının farklı zamanlarında birkaç farklı türe ihtiyaç duyabilirler. Psikoterapi türleri söz konusu olduğu zaman aşağıdaki terapiler karşımıza çıkmaktadır;
- Davranış Terapisi
- Kişilerarası Psikoterapi
- Bilişsel Davranışçı Terapi
Davranış terapisi, kendiniz veya çevreniz hakkında bilinçsiz düşünce veya duygulara değinmek yerine, nasıl davrandığınızı ve şeyler hakkında nasıl düşündüğünüzü değiştirmeye odaklanır. Amaç, ister ruh halinizi iyileştirerek, ister meditasyon gibi gevşeme teknikleri ile stresi azaltarak, sizin için çalışmayan kalıpları değiştirmektir.
Bilişsel Davranışçı Terapi, davranış terapisinin unsurlarını bilişsel terapi ile birleştirir. Psikoterapi, yaşamdaki sorunları çözmek için eğitimli bir profesyonelle çalışmayı içeren bir tür ruh sağlığı tedavisidir. Hem duygularınız ve düşünceleriniz hakkında açıkça konuştuğunuz geleneksel konuşma terapisini hem de sanat terapisi, hareket terapisi veya oyun terapisi gibi diğer yöntemleri içerebilir.
Psikoterapi Nedir, İçeriği Nasıldır?
Psikoterapi nedir? Psikoterapi, yaşamdaki sorunları çözmek için eğitimli bir profesyonelle çalışmayı içeren bir tür ruh sağlığı tedavisidir. Hem duygularınız ve düşünceleriniz hakkında açıkça konuştuğunuz geleneksel konuşma terapisini hem de sanat terapisi, hareket terapisi veya oyun terapisi gibi diğer yöntemleri içerebilir.
Bilişsel-davranışçı terapi, duygusal sıkıntı veya uyumsuz davranışların arkasındaki düşünce veya davranış kalıplarını değiştirmeye odaklanır. BDT genellikle müşterilere deneyimleri hakkında farklı düşünme yollarını öğretmeyi ve neden belirli şekillerde davrandıklarını anlamayı içerir.
Kişilerarası psikoterapi, kişilerarası ilişkilere ve bunların bizi duygusal olarak nasıl etkilediğine odaklanır. Kişilerarası psikoterapi, insanların zor duyguları yönetmesine yardımcı olabilir. Psikoterapi, duygularınız ve duygularınız hakkında eğitimli bir profesyonelle konuşmaktır. Psikoterapi, düşüncelerinizi ve duygularınızı keşfetmenize ve yaşam kalitenizi iyileştiren değişiklikler yapmanıza yardımcı olabilir.
Bir yanıt yazın